A CELLULÓZ SZIGETELÉS

A Wolfinger cellulóz rostjait (a fa természetes rostjait) napilap újságpapírból állítják elő. A ledarált papírból apró pelyheket készítenek, majd bórsav és magnézium-szulfát hozzáadásával a tűz, a penész és a rágcsálók ellen is védetté teszik és az újságpapírból Wolfinger cellulóz szigetelőanyag lesz. Az így elkészült cellulóz szigetelőanyagot 13 kg-os zsákokban szállítjuk, amit a befújógéppel, (vagy helyenként akár kézi erővel) a feltöltendő résekbe juttathatunk és a födémeken elteríthetünk.

A CELLULÓZ SZIGETELŐANYAG TULAJDONSÁGAI:

  • Kiváló hőszigetelő képességek (Hőátbocsátási tényező 20 cm vastagságnál: 0,19 W/m2K)
  • Környezetkímélő (az újrahasznosított újságpapírt természetes adalékokkal itatják át )
  • Teljesen természetes, egészségre nem veszélyes
  • Tökéletes kitöltőképesség, bármilyen konvex-konkáv szög, ív/hajlat formáját felveszi
  • Idő és költséghatékony
  • Nincs szabási, bevágási veszteség
  • Fáziseltolódási értéke kimagasló


A WOLFINGER CELLULÓZ A LEGJOBB MEGOLDÁS TÉLEN

A legtöbb szigetelőanyag az idő múlásával összezsugorodik, veszít térfogatából. A Wolfinger cellulóz a befújásos technológiával biztosítja az ülepedésmentes és hőhíd nélküli cellulóz szigetelést, tehát ahogy a Wolfinger cellulózt befújjuk, az úgy is marad évtizedeken keresztül. A Wolfinger cellulóz hőszigetelés az ingatlan szinte bármely részén használható: födémen, párnafák között, tetőtérben a szarufák között, oldal- és válaszfalakban. Hővezetési tényezője (λ): 0.039 W/mK


A WOLFINGER CELLULÓZ NYÁRON IS A LEGJOBB VÁLASZTÁS

A téli hónapokban a hőszigetelő anyag legfontosabb mérőszáma a hőátbocsátási tényező ( un. U-érték ) a cellulóz szigetelőanyagnál is, nyáron pedig a fáziseltolódási érték. A fáziseltolódás értéke órában adja meg, hogy mekkora késéssel ér a nyári forróság egy épületrész külsejéből a belső lakótérbe. A fáziseltolódás a beépített szigetelés hőkapacitástól függ. A nyári forróságban a hőszigetelés legfőbb célja, a tetőn és a falakon keresztüli hőhatások késleltetése, hogy a napi legmagasabb hőmérséklet akkor érje el a lakrészt, amikor a külső hőmérséklet már annyira alacsony, hogy a felületek sugárzó hőjét szellőztetéssel már ellensúlyozni tudjuk. A cellulóz szigetelés ilyenkor is bizonyít.

 A fáziseltolódás annál nagyobb, minél magasabb a beépített szigetelőanyag hőkapacitása. A cellulóz szigetelés ezen a területen is kiemelkedő értékekkel rendelkezik.

  • Cellulóz: 4,6 óra
  • Üveggyapot: 0,9 óra
  • Kőzetgyapot: 0,6 óra

A WOLFINGER CELLULÓZ ALKALMAZÁSÁVAL TETŐSÍKOK, PADLÁSTEREK, KÖNNYŰSZERKEZETES ÉPÜLETEK HŐHÍDMENTESEN SZIGETELHETŐEK. EGYARÁNT HASZNÁLHATÓ ÚJ ÉPÜLETEKBEN, RÉGEBBI INGATLANOK FELÚJÍTÁSA SORÁN, ALACSONY ENERGIÁJÚ, VAGY AKÁR PASSZÍVHÁZNÁL IS.

KÖRNYEZETKÍMÉLŐ

A Wolfinger cellulóz "zöld". Köszönhetően a 80%-os újrahasznosított újságpapír alapanyagának! A cellulóz szigetelőanyag vegyszerrel kezelt szálai nem mérgezőek, ellenáll a tűznek és a rovaroknak/rágcsálóknak.

GAZDASÁGOS

Wolfinger cellulózzal akár 15-30%-os energiamegtakarítás más technológiával szemben, köszönhetően a cellulóz kimagasló hőszigetelési értékeinek és a befújási technológiának.

BIZTONSÁGOS

A cellulóz sokkal kevésbé gyúlékony mint az üveggyapot, mely állítás azon alapul, hogy az égésgátló anyaggal kezelt cellulóz szálak szorosabbak, kitöltik a fal üregeit és ezáltal az égési levegőnek nem ad teret, megakadályozzák a tűz terjedését.

               Elérhetőségünk: +36/20-442-0607                                  Email: info@fujhatoszigeteles.com